Bosvruchten trifle

    (3)
    1 uur 30 minuten

    Een bijzonder lekker dessert van laagjes cake, bosvruchten gedrenkt in sherry, slagroom en geroosterde kokos. Een elegante maar makkelijk te maken trifle.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 gr gemengde bosvruchten uit de diepvries
    • 60 ml sherry
    • 1 theelepel vers citroensap
    • 1 theelepel rasp van citroenschil
    • 450 ml slagroom, gekoeld
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 cake
    • 40 gr geroosterde kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de bosvruchten, sherry, citroensap en citroenrasp in een kom, meng door en zet opzij.
    2. Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Zet in de koelkast tot gebruik.
    3. Snij de cake in blokjes van 5 cm breed.
    4. Stel de trifle samen door een laag cakeblokjes over de bodem van een glazen serveerschaal te leggen. Schep de helft van het bosvruchtenmengsel, met sap, over de cake. Bedek met de helft van de slagroom en bestrooi met de helft van de kokos. Herhaal de lagen cake, bosvruchten, slagroom en kokos. Zet minstens 1 uur in de koelkast tot serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties