Prinsessentaart (barbie taart)

  De ultieme barbie taart is niet zo moeilijk om te maken als het lijkt! Maak het met je favoriete cake of biscuitdeeg en boterroomglazuur. Jouw kleine prinses zal deze taart het einde vinden! Bekijk ook de video van dit recept voor stap voor stap uitleg.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 prinsessentaart

  • 4 to 5 (20 cm) ronde cakes of biscuitdeeg
  • 1,5 kilo tot 2 kilo boterroomglazuur
  • kleurstof voor voeding
  • 1 (kartonnen) bodem voor de taart, 23-25 cm in diameter
  • 4 rietjes
  • 1 barbiepop

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:5uur 

  1. Gebruik een ronde uitsteker van 5 cm en snij een cirkel uit het midden van elke cake. Het gat moet groot genoeg zijn om de pop doorheen te steken.
  2. Kleur 2/3 van het boterroomglazuur roze voor de hoofdkleur van de jurk (of elke andere gewenste kleur). Bewaar de rest van het glazuur voor de fijnere decoratie later.
  3. Leg een bodem voor de taart op een draaiplateau om decoreren makkelijk te maken, 'plak' de bodem vast met wat glazuur. Besmeer dan de bodem met wat glazuur en leg de eerste cake erop. Besmeer met een laag boterroomglazuur.
  4. Leg de volgende laag cake erop, zorg dat de ronde gaten goed op elkaar komen. Herhaal met de resterende lagen cake tot de bovenkant van de taart de heupen van de barbie bereikt.
  5. Zorg dat de cake stabiel blijft door er 4 rietjes op verschillende plaatsen in te steken, door alle lagen van de cake heen, minstens 1 cm verwijderd van het gat in het midden. Snij uitstekende stukjes van de rietjes af.
  6. Meet 2 cm van de rand van de bovenkant van de cake af. Snij met een scherp mes 2 cm van de bovenkant af in een schuine hoek, om zo een bolvormige jurk te maken.
  7. Maak een kruimelcoating: bedek de cake met een spatel met een dunne laag boterroomglazuur, aan alle kanten inclusief de binnenkant van het gat in het midden. Zet dan de taart 30 minuten tot een uur in de koelkast. Deze eerste laag zorgt ervoor dat de kruimeltjes van de cake niet door de volgende laag glazuur komen.
  8. Vul een spuitzak met platte spuitmond met de gekleurde boterroomglazuur. Begin aan de onderkant en spuit glazuur over de hele cake. Als je het erop spuit krijg je een gelijkmatigere laag dan als je het erop smeert.
  9. Dip een lange spatel in heet water en droog goed af. Maak het glazuur glad met de warme spatel voor een mooie professionele look. Herhaal het proces tot de hele laag glad is.
  10. Zet de taart nu 1 uur of een nacht in de koelkast.
  11. Wikkel de benen van de pop in plastic huishoudfolie. Steek de pop in het midden van de taart en voeg eventueel wat glazuur toe om de pop op z'n plaats te houden.
  12. Verdeel de resterende boterroomglazuur over verschillende kommetjes en voeg kleurstof toe (bijv rood of roze voor bloemen, groen voor blaadjes). Je kunt ook wat glazuur wit laten.
  13. Voordat je gaat decoreren, trek je eerst het patroon van de jurk met een prikker in de cake.
  14. Doe een kleine stervormige spuitmond op een spuitzak en vul het met wit of lichtroze glazuur. Spuit kleine sterretjes op de voorkant van de jurk. Werk van beneden naar boven.
  15. Maak met dezelfde spuitzak en mond meet sterretjes direct op het bovenlichaam van de pop om de bovenkant van de jurk te maken.
  16. Gebruik een platte spuitmond om ruches, linten en strikken te maken. Je kunt bijvoorbeeld een grote strik spuiten op de achterkant van de jurk.
  17. Gebruik een kleine stervormige mond om roosjes over de hele jurk te maken. Gebruik een blad spuitmondje om blaadjes te maken.
  18. Als je helemaal klaar bent, zet dan de taart in de koelkast tot serveren. Je kunt de taart tot 3 dagen bewaren. Zet 10-15 minuten voor serveren uit de koelkast.

  Video

  Prinsessentaart
  Prinsessentaart

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren