Aardappellatkes

    (571)

    Deze klassieke aardappelpannenkoeken zijn een traditie tijdens Chanoeka, maar het hele jaar door lekker. Serveren met appelmoes of zure room met fijngesneden lente-ui.


    515 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr aardappels, geschild en geraspt
    • 1 eetlepel ui, geraspt
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 125 ml pinda-olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. De geraspte aardappels in mousseline of kaasdoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.
    2. In een middelgrote kom aardappels, ui, ei, bloem en zout vermengen.
    3. In een grote koekenpan met zwarte bodem op een matig hoog vuur de olie verhitten. Grote lepels van het aardappelmengsel in de hete olie leggen en aandrukken tot pasteitjes van 0,5-1 cm dikte. Beide kanten bruinbakken, op een stuk keukenrol laten uitlekken en heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (571)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren