Appeltaart van Jolanda

    (1)
    1 uur 30 minuten

    Mijn man is er gek op, APPELTAART, dus ben ik op zoek gegaan naar een goed recept, heb deze een beetje aangepast en zie hier een recept zoals ik en mijn man het lekker vinden.

    Jolve

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 400 gr zelfrijzend bakmeel
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur, plus wat extra voor het invetten en de amandelspijs.
    • 1 citroen, schil geraspt
    • 1,5 kilo appels
    • 100 gr amandelspijs
    • Kaneel, naar smaak
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels custard poeder
    • 1 ei
    • 1 zakje vanille suiker
    • Wat zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de boter, vanille suiker, basterdsuiker, citroenrasp, zelfrijzend bakmeel en het ei en een beetje zout. Kneed dit tot een egale mooie bal deeg. En deel dit in drie gelijke delen.
    2. Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden C.
    3. Vet een taartring in en bedek de bodem met bak papier en bekleed de bodem met 1 deel deeg. En de wanden ook met 1 deel deeg. Bewaar het laatste deel nog even. Maar niet in de koelkast.
    4. Schil de appels en maak kleine blokjes, meng hierdoor de suiker en kaneel. Dan mengen we hierdoor de custardpoeder.
    5. Maak je handen vet met een klein klontje boter. Meng het amandelspijs met een klein beetje boter tot een mooi balletje leg dit tussen 2 velletjes bak papier en rol dit uit ter grootte van de bodem van je taartring en laat het op de bodem van je taart vallen.
    6. Nu gaan de appelen in de vorm en goed aandrukken.
    7. Nu nemen we de laatste deegbal en rollen dit uit tot de gewenste dikte en snij daar dan repen van die je over de taart legt in wiebervorm.
    8. Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 60 minuten.

    Tip

    Hoe kleiner de vorm hoe hoger je taart wordt. De amandelsspijs kun je achterwege laten, gebruik dan paneermeel. De amandelspijs en de custard nemen het vocht op zodat de taart niet zo nat is. Heb je deeg over, vries het in en maak er dan op een ander moment eens een Apple crumble met rood fruit van. Lekker met roomijs.

    Variatie

    Je kunt de taart voor het bakken bestrijken met een geklutst ei. Ook kun je wat extra meel aan de laatste bal toevoegen zodat je deeg gaat kruimelen. Dan hoef je geen repen te snijden en dek je het af met het kruimeldeeg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren