Cloud eggs

    Dit recept voor 'cloud eggs' (eieren in een wolk) is al eeuwenoud en ontstaan in Frankrijk waar ze ze Oeufs à la Neige, oftewel eieren in sneeuw noemen. Een indrukwekkend brunchrecept, maar ontzettend eenvoudig om te maken! Ook lekker geserveerd met avocado toast.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eieren, gesplitst
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • gehakte bieslook, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren.
    2. Klop de eiwitten met een snufje zout en peper tot ze stijf zijn. Schep de Parmezaanse kaas er voorzichtig door.
    3. Maak twee hoopjes van eiwitten op het bakpapier. Gebruik de bolle kant van een lepel om een kuiltje te maken in elk hoopje.
    4. Bak de eiwitten 2 tot 3 minuten in de oven, tot ze licht gebruind zijn. Haal uit de oven en leg voorzichtig een eidooier in elk kuiltje. Zet nogmaals 2 tot 3 minuten in de oven.
    5. Haal de cloud eggs voorzichtig van het bakpapier en laat ze op een bord glijden. Bestrooi met bieslook en serveer.

    Tip

    Je kunt ook nog wat hamblokjes toevoegen aan het eiwit samen met de Parmezaanse kaas. De eiwitten zullen waarschijnlijk blijven plakken aan het bakpapier, dus verwijder voorzichtig met een spatel.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties