Caramel latte ijsjes

    12 uur 10 minuten

    Als je van koffie-ijs houdt, zul je deze ijsjes met drie lagen ook vast erg lekker vinden! Ze zijn gemaakt met lagen koffie, zoete gecondenseerde melk en caramel koffieboontjes.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Melklaag
    • 120 ml melk
    • 60 ml gecondenseerde melk met suiker
    • 1/8 theelepel vanille extract
    • Koffielaag
    • 120 ml gezette koffie, afgekoeld
    • 6 eetlepels melk
    • 2 eetlepels gecondenseerde melk met suiker
    • Karamel-koffieboon laag
    • 6 eetlepels karamel- of toffeesaus
    • 2 eetlepels chocolade koffieboontjes, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 12uur  ›  Klaar in:12uur10min 

    1. Melklaag: Klop melk, gecondenseerde melk en vanille in een grote maatbeker samen tot het goed gemengd is. Schenk in 6 vormpjes. Vries in tot ze stevig zijn, maar nog niet diepgevroren, in ongeveer 2 uur. Steek de stokjes erin. Check regelmatig. Als ze te hard zijn kun je het stokje er niet meer inprikken, of de lagen gaan zich scheiden.
    2. Koffielaag: Klop koude koffie, melk en gecondenseerde melk samen. Schenk in de vormpjes over de melklaag. Vries weer 2 uur in tot ze niet helemaal diepgevroren zijn.
    3. Karamellaag: Schenk 1 eetlepel karamelsaus over de koffielaag in elk vormpje. Bestrooi elk met 1 theelepel koffieboontjes. Vries in tot ze stevig zijn, minstens 8 uur en maximaal 2 weken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties