Aardappelpannenkoeken

    Aardappelpannenkoeken

    21keer bewaard
    31min


    683 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoeken lijken op rösti en zijn een lekkere vervanger van friet als doordeweeks bijgerecht. De pannenkoeken kunnen zelfs als warm Engels ontbijt of brunch gegeten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 6 middelgrote aardappels, geschild en geraspt
    • 80 gr fijngesneden ui
    • 60 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:31min 

    1. In een grote kom eieren, bloem, bakpoeder, zout en peper door elkaar kloppen. Aardappels en ui erdoor roeren.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan scheppen en tot platte koeken drukken. Ong. 3 minuten per kant goudbruin en krokant bakken. Op een stuk keukenrol laten uitlekken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren