Luchtige broodjes

    (1)
    2 uur 5 minuten

    Super zachte broodjes, lukt altijd. Je kunt ze vullen met tonijnsalade, shoarma, pittige kipstukjes of gewoon met een plakje kaas en sla.

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 broodjes

    • 500 gr bloem
    • 10 gr instant gist
    • 9 gr zout
    • 18 gr kristalsuiker
    • 1 ei (m)
    • 70 ml zonnebloem- of olijfolie
    • 300 ml lauwwarm water
    • 20 ml zonnebloemolie
    • Tomatenpuree
    • Tomatenplakjes
    • Geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Meng de bloem met gist, zout, suiker, ei, olie en water. Kneed dit zo'n 10 tot 15 minuten.
    2. Voeg aan het eind de 20 ml olie erbij, daardoor word het minder plakkerig. Kneed dit voor een minuut.
    3. Dek de beslagkom af en zet het voor een uur op een warme plaats om te rijzen. Het deeg zal verdubbelen.
    4. Stort het deeg op een ingevette aanrecht en verdeel het in 10 stukken.
    5. Maak er mooie ronde ballen van en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
    6. Bestrijkt ze met tomatenpuree en strooi er wat geraspte kaas overheen en leg er een plakje tomaat op.
    7. Laat de bollen voor een half uur na rijzen.
    8. Bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 200°C voor 15 minuten.
    9. Als ze klaar zijn. Meteen afdekken met een theedoek zo blijven ze lekker zacht. :)
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties