Zwarte bessen jam - gelei met sinnaasappel en kaneel

  Lekker verse zwarte bessen jam - gelei met net dat extra van een vleugje kaneel en sinaasappel. Vooral met verse zwarte bessen uit je eigen ( moes ) tuin.

  timeless-vintage

  Utrecht, Nederland
  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten

  • 600 gr verse zwarte bessen
  • 1.5 decilter water
  • rasp van een sinaasappel ( hand of pers sinaasappel maakt niet uit )
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 kaneel stokje / of 1 a 2 theelepels kaneel ( net na hoe je het wilt hebben )
  • 250 gram minder zoet gelei suiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze

  1. Was de bessen en zorg er vooral voor dat alle stokjes van de besjes zijn verwijderd. en doe de water in de pan , ( neem geen soep pan , maar een midden formaat pan )
  2. Was de sinaasappel even goed met lauw water en rasp de schil ( niet het wit alleen het oranje ) en voeg toe aan het water net als de bessen + kaneel stokje . Breng het aan de kook en laat de bessen zo binnen 15 min stuk koken. Zet het vuur daarna uit en laat het geheel even 5 min afkoelen
  3. Weeg ondertussen het suiker en pers de 2 sinaasappels en zet even apart.
  4. Haal het kaneel stokje uit de pan en die kan je weg gooien. Zeef daarna het geheel door een fijne zeef. Met een lepel of bolle lepel kan je de prut die over blijft even goed uitdrukken zodat er nog meer van bessen sap - puree los komt en er alleen nog maar zaadjes en velletjes overblijven die je kan weg gooien
  5. Doe de sap - puree terug in de schoon gemaakte pan ( ik zeef altijd boven een andere pan zo hoef ik niet weer over te gieten ) en doe de sinaasappels sap erbij + de suiker en breng die aan de kook. ( ondertussen kan je de potjes uitkoken zodat die heet zijn als je de jam - gelei er strakjes in giet )
  6. Even de gelei goed laten door koken, zeg zo 3 a 5 min. Proef even of je er meer suiker bij wilt. Vind je het te zoet doe er dan wat citroen sap bij en proef weer.
  7. Giet de gelei in de knoert heten potjes, draai de deksel goed dicht en zet op zijn kop tot dat het is af gekoeld. Dit hele recept is genoeg voor zo 3 potjes van zo 2.5 a 3 deciliter.
  8. kleine tip draag je oven hand schoenen en gebruik ( oude ) doekjes bij het dicht draaien van de potjes zo houden we onze handen heel :-). veel plezier met het recept

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)