Boemboe boontjes ( middel pittig )

    Zelf boemboe boontjes maken . Lekker met rijst en stukje vlees of vis erbij. Dit recept is voor 2 a 3 personen

    timeless-vintage

    Utrecht, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 500 gram boontjes ( mag ook minder als je zegt dat is teveel voor ons )
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • flinke scheut ketchap manis
    • 1 blikje tomaten puree
    • 1 groenen boullion blokje ( geen maggi blokjes nemen die zijn te zout voor dit recept of je moet die van minder zout in huis hebben , neem bio of zonnatura )
    • stuk sante
    • scheutje citroen sap
    • theelepel suiker
    • thee lepel sambal oelek ( dit is voor middel pittig doe meer of minder na smaak, voor kleine kinderen is een mes puntje al genoeg )

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snij de kopjes van de boontjes en kook ze voor ongeveer 5 min en giet ze af
    2. ondertussen kan je de ui ( grof gehakt ) de knoflook en de sambal , fijn maken in de foodprocessor of vijzel.
    3. kook even wat water en doe dit samen met het bouillon in een kan tot zo 300 ml.
    4. doe een beetje zonnebloem olie in de pan en doe hierbij de sambal mengsel. Zodra het begint te bakken op een middel hoog vuurtje even 30 seconden a 1 min laten bakken totdat de geur vrij komt ( let op wel roeren met je lepel om zo aanbranden te voorkomen ) .Doe dan de boontjes erin, het bouillon mengsel een de ketchap manis + het blikje tomaten puree erbij. Meng even goed en laat het aan de kook komen
    5. Zo tussen de 7 a 10 min laten in koken. Let er even op je ziet het vanzelf wanneer het mengel dikker wordt, is het te dik geworden doe er nog wat water bij. Als het goed is zijn de boontjes gaar. Doe er nu de citroen bij ( klein scheutje is genoeg ) de suiker en een stuk sante
    6. meng en laat de sante goed smelten. Zodra deze is gesmolten is je gerecht klaar
    7. eet smakelijk :-)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren