Miso Kip met Chinese Kool, Champignons en Rijst

    Ik heb dit zomaar even in elkaar gezet na een shopping spree in de Chinese Supermarkt. Super makkelijk en super gezond! Voor 2 personen

    AnouschkavanderL

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 75 gr. rijst p.p. (naar keuze)
    • Kippenbouillon
    • 1 Chinese Kool
    • Miso pasta
    • Kipfilet of kipkarbo
    • Peper en zout
    • grote hand champignons
    • 1 ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Breng twee grote kookpannen met water aan de kook, voeg in een van de pannen wat zout toe.
    2. Doe in een van de pannen een blokje kippenbouillon, of als je poeder hebt, 2 eetlepels. Doe in de andere pan een grote eetlepel Miso pasta en roer dit door het water heen tot het is opgelost.
    3. Kook in de pan met de kippenbouillon de rijst volgens de instructies. Snijdt een halve chinese kool in stukken en voeg, als de rijst nog 10 minuten moet, de chinese kool toe aan de kokende rijst.
    4. Kook in de pan met de Miso pasta de kipkarbo voor ongeveer 15 minuten, uiteraard zelf even checken of het vlees gaar is.
    5. Snij de ui in kleine stukjes en doe dit in een koekenpan. Maak ook de champignons schoon en snijdt ze in de lengte, doe deze bij de ui als deze iets gebruind is.
    6. Giet het rijst- en koolmengsel af en zet dit opzij met de deksel erop.
    7. Zodra de champignons goed zijn kan je ze toevoegen aan het rijst- en koolmengsel of apart houden om er naast te serveren.
    8. Check of de kip gaar is en doe deze nog even in dezelfde koekenpan als de champignons voor een krokant huidje.
    9. Serveer de rijst met de kool en champignons naast de kip op een bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren