Aardappelpuree met knoflook

    (213)

    Deze aardappelpuree met knoflook is heerlijk vol van smaak. Met room in plaats van melk is het gerecht wat romiger. De puree is ook heerlijk met een laagje fijngesneden lente-ui.


    200 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 aardappels, geschild en in vieren
    • 125ml melk
    • 50g boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout naar smaak
    • 1 mespuntje gemalen witte peper
    • 2 eetlepels sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een grote pan water aan de kook brengen en daarin de aardappels in 20-25 minuten gaarkoken. Afgieten en in een grote kom doen.
    2. Aardappels vermengen met melk, boter, knoflook, zout en peper. Met een mixer of pureestamper tot de gewenste consistentie pureren. Sesamzaad erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (213)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren