Vegan Noodles met Puntpaprika, Chinese Kool en Champignons

    2 personen. Dit recept heb ik vanavond uit de mouw geschud, ik had nog wat groente in huis die op moesten en dit heerlijke gerecht kwam eruit. Alle groente en toevoegingen zijn optioneel.

    AnouschkavanderL

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • Noedels (naar keuze, ik heb vegan gebruikt)
    • Chinese Kool
    • Puntpaprika
    • Champignons
    • Ui
    • Knoflook
    • Gedroogde Peterselie
    • Gedroogde Basilicum
    • Verse Gember
    • Nori Vel
    • Zoetzure Saus
    • Bosui
    • Optioneel: bouillon om noedels in te koken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Breng een kookpan met water aan de kook, voeg eventueel bouillon toe. Anders is zout toevoegen voor extra smaak aan de Chinese Kool en de Noedels.
    2. Snijdt ondertussen de Chinese Kool, Knoflook, Ui, Puntpaprika en Champignons in (kleine) stukken.
    3. Zet een koekenpan om middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe (optioneel).
    4. Zodra het water kookt, voeg dan de Chinese Kool toe. Deze heeft 10 minuten nodig om gaar te worden. Houdt hier rekening mee voor de bereiding van de Noedels. Check de verpakking voor de bereiding van de Noedels en voeg deze toe aan het kokende water met de Chinese Kool als deze het restant van de 10 minuten nog moet. Bijvoorbeeld: de kool moet 10 minuten en de noedels 7 minuten, voeg dan na 3 minuten de noedels toe aan het kokende water.
    5. Fruit het Uitje met de Knoflook en wacht tot dit lichtbruin is, voeg dan de Puntpaprika toe. Zodra deze zacht is geworden voeg je de Champignons toe. Laat deze slinken en voeg dan een theelepel Basilicum en een theelepel Peterselie toe. Roer dit er goed doorheen.
    6. Rasp de gember over het groentemengsel in de koekenpan en roer dit erdoorheen. Zet het vuur uit en laat nog even na pruttelen in de pan.
    7. Giet de Chinese Kool en de Noedels af in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan, dit is om te voorkomen dat de Noedels blijven koken en te gaar worden.
    8. Mix het Noedelmengsel door het groentemengsel in de koekenpan.
    9. Snijdt het Nori Vel en de Bosui voor de garnering.
    10. Verdeel het mengsel over de borden, garneer met de Nori en de Bosui en doe hier nog een beetje Zoetzure Saus overheen.

    Tip

    Foto volgt, mijn telefoon stuurt niet zo snel foto's naar mijn mail.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren