Vegan; Zilvervliesrijst met Chinese Kool, Puntpaprika, Tofu en Soja Saus

    Het derde recept deze week met Chinese Kool.. Maarja, zo'n ding is groot en voor twee personen gaat ie lekker lang mee. Dit is een variatie op het gerecht met de Miso Kip, dit keer alleen groente en koolhydraten.

    AnouschkavanderL

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 75 gr. zilvervliesrijst p.p
    • Chinese Kool
    • 1 teentje knoflook p.p
    • 1 ui (rood of bruin)
    • Puntpaprika
    • Champignons
    • Tofu (hard of zacht)
    • 1 tl. Basilicum (gedroogd)
    • 2 tl. Peterselie (gedroogd)
    • 1 tl. Rozemarijn (gedroogd)
    • 1 tl. Paprika poeder
    • 0,5 tl. Venkelzaad
    • 1 tl. Oregano
    • 1 tl. Korianderpoeder
    • 2 el. Zoute Sojasaus
    • Optioneel: gebakken uitjes
    • Optioneel: bosui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Breng een kookpan met ruim water en wat zout aan de kook. Zodra het water kookt, voeg dan de rijst toe (zilvervliesrijst heeft 30 minuten nodig om gaar te worden). Zet de timer zo dat je de Chinese Kool kan toevoegen als de rijst nog 10 minuten moet en voeg deze dan toe.
    2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijdt ondertussen de ui en de knoflook in kleine stukken, of rasp de knoflook. Zodra de pan op temperatuur is voeg dan de ui toe en fruit deze.
    3. Als de ui gefruit is, voeg dan de knoflook toe. Zodra deze een bruine kleur heeft gekregen, verkruimel dan de Tofu boven de pan en roer dit goed door zodat het er een beetje uitziet als rul gebakken gehakt.
    4. Voeg dan de paprika toe. Als deze wat zachter is geworden voeg dan de champignons toe.
    5. Voeg vervolgens alle kruiden toe aan de koekenpan met het Tofu mengsel. Uiteraard ook wat peper en zout naar smaak.
    6. Als de rijst bijna klaar is voeg dan de Sojasaus toe aan het Tofu mengsel en roer dit er nog even goed doorheen, laat het mengsel nog even pruttelen op laag vuur.
    7. Giet de rijst en de kool af in een vergiet en voeg dit bij het Tofu mengsel of serveer apart.
    8. Als garnering doe er wat gebakken uitjes en een gesneden bosui over het geheel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren