Stoofpot met bokbier en pompoenstamppot

    De herfst is toch een beetje het seizoen voor comfortfood en daarom ben ik aan de slag gegaan om een stoofpot met bokbier te maken. Daarbij heb ik een eenvoudige stamppot van pompoen gemaakt, dat leek mij prima te passen bij de herfst! Je kunt zelf altijd lekker variëren met de ingrediënten voor een stoofpot, er is zoveel mogelijk! Ik heb de stoofpot met een slowcooker gemaakt, maar je kunt dit natuurlijk ook prima in een braadpan bereiden. Het recept is geschikt voor twee personen. Aangezien er best wat vulling in de stoofpot zit, heb ik niet super veel vlees gebruikt. 3 kruidnagels 1 flinke eetlepel appelstroop 1 blokje (runder)bouillon Water Olijfolie Boter Peper en zout

    thomasculinair

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 500 gram rundvlees
    • 1 flesje bokbier
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 1 winterpeen
    • 1 prei
    • 1 paprika
    • 1 appel
    • 2 ontvelde tomaten
    • 2 blaadjes laurier
    • 3 kruidnagels
    • 1 eetlepel appelstroop
    • 1 blokje (runder)bouillon
    • water
    • olijfolie
    • boter
    • peper
    • zout
    • 2 grote aardappelen
    • een halve pompoen
    • 1 ui
    • 1 theelepel kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snijd het rundvlees in blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheut olijfolie en/of boter in. Bak het vlees in zo’n 5 minuten bruin. Als je geen slowcooker gebruikt kan je alles gewoon in een braadpan bereiden.
    2. Snipper een ui fijn en voeg het samen met twee geperste tenen knoflook toe aan het vlees. Snijd vervolgens de winterpeen, paprika, prei (eerst even wassen) en tomaat in blokjes en voeg bij het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Bak alles enkele minuten terwijl je het regelmatig omschept. Zet ondertussen de slowcooker aan op stand “high”. Voeg nu alles toe in de slowcooker en giet er een flesje bokbier bij. Voeg water toe, totdat alles net onder staat en doe er dan een bouillonblokje bij. Voeg de stroop toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
    4. Doe dan de blaadjes laurier, kruidnagels erin en laat de stoofpot met bokbier minimaal 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is. Voeg het laatste half uur de in blokjes gesneden appel toe. Mocht het vlees nog niet mals zijn na twee uur, dan kun je de stoofpot gerust wat langer laten garen.
    5. Schil de aardappelen en pompoen en snijd in stukken. Zet een pan met water op het vuur en bren aan de kook. Voeg dan de aardappelen en pompoen toe en kook het in zo’n 20 minuten gaar. Dit kun je testen door er even met een mesje in te prikken, dan merk je dat de aardappel en pompoen zacht is.
    6. Snijd de ui in halve ringen en bak ze even aan in een pan met wat olijfolie. Voeg een theelepel kerrie toe en roer even om. Zet de gebakken uien apart, totdat je ze in de stamppot doet.
    7. Giet de aardappelen en pompoen af, maar bewaar iets van het kookvocht. Stamp de aardappelen en pompoen en meng goed door elkaar. Voeg naar wens een klontje boter toe en wat kookvocht om de stamppot smeuïg te maken. Voeg de gebakken uien toe, schep het geheel weer even om en breng op smaak met peper en zout.

    Tip

    Serveer de stoofpot met bokbier in een leuk klein pannetje en server de pompoenstamppot er apart bij. Natuurlijk mag een lekker bokbiertje erbij niet ontbreken!

    Bekijk dit op mijn blog

    Stoofpot met bokbier en pompoenstamppot

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren