Zelfgemaakte lasagne

    Ik heb dit recept ooit van een vriend gekregen en ik maak het nooit meer anders. Hij stuurde mij dit omdat hij het ooit op Kitchenstory's gevonden heeft en hij weet dat ik van koken en een uitdaging houd. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor een beginner is en er wel enige vaardigheden aan te pas komen. Dit recept is voor 4 volwassenen.

    LuukHidding

    Flevoland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 150 gr lasagne bladen
    • 500 gr rundergehakt
    • 800 gr gestampte tomaten
    • 150 gr wortelen (geen winterpeen)
    • 1 witte ui
    • 500 ml volle melk
    • 50 gr boter (ongezouten)
    • 40 gr bloem
    • 60 gr parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 snufje nootmuskaat
    • zout
    • peper
    • 2 tl oregano
    • 1 teen knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snijd de wortel en ui in fijne blokjes, zorg ervoor dat ze goed klein gesneden zijn.
    2. Pak een grote hapjespan (een wok werkt ook) en doe daar een beetje olijfolie in (2 theelepels). Pers daarna de knoflook in de olie en laat deze goud bruin worden.
    3. Sauteer de wortel en ui in de pan en zorg dat deze bijna gaar zijn. Rul daarna gehakt erbij en zorg dat het goed gaart. Kruid het op gevoel met zout en peper.
    4. Voeg de gestampte tomaten toe en kruid het weer met zout en peper. Breng het aan de kook en laat het 15-20 min sudderen. Roer daarna de oregano erdoorheen en laat het afkoelen. De bolognese saus is nu klaar.
    5. Verwarm nu de oven voor op 200 graden en zet het rooster zo dat de schaal straks in het midden staat.
    6. Hier beginnen we aan de bechamelsaus. Laat de boter smelten in een sauspan. Pak een pollepel en de bloem, roer de gesmolten boter en voeg tegerlijkertijd langzaam de bloem toe om een roe aan te maken.
    7. Breng het op vuur op gemiddelde hoogte en voeg langsaam aan melk toe terwijl je het goedje mengt met een garde. Laat het 5-10 minuten koken en roer de saus soms goed om. Kruid de saus met een snufje nootmuskaat en zout en peper op gevoel. Klaar is de Bechamel.
    8. Pak de ovenschaal en verspreid daar 1/3e van de bolognese saus in. Leg de lasagne bladen erboven en verspreid daar 1/3e van de bechamel saus overheen. Herhaal dit tot de saus op is maar eindig met de Bechamelsaus.
    9. Bedek de de bovenkant van de lasagne met de parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 min in de op 200 graden voorverwarmde oven.

    Tip

    Ik hoop dat het smaakt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren