Aardappelroomsoep

    Aardappelroomsoep

    8keer bewaard
    1uur


    352 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelsoep is voller van smaak dan andere aardappelsoepen. Gebruik volle melk in plaats van slagroom als u een minder romige, minder vette soep prefereert -- de smaak blijft evengoed geweldig!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kg aardappelstukjes
    • 3 stengels selderie, in stukjes
    • 175 gr ui, fijngesneden
    • 1,2 liter kippenbouillon, apart te verwerken
    • 500ml melk
    • 500 ml slagroom
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 50 gr witte bloem
    • 2 blokjes kippenbouillon (eventueel)
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote pan met 500 ml bouillon aardappels, selderie en ui aan de kook brengen. De aardappels in 15 minuten gaarkoken en het vocht in een pan afgieten. Vocht bewaren.
    2. Melk en room door het bewaarde vocht kloppen. In een kom boter en bloem vermengen. Op een middelhoge vlam door het roommengsel roeren en al roerend laten indikken. Groenten, resterende bouillon, bouillonblokjes en peper erdoor roeren, opwarmen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren