Hartige boterstaaf of letter.

  Heel erg simpel je hoeft er eigenlijk niet veel voor te doen en maken. Het bestaat uit kant en klare ingrediënten en wat zelf toegevoegde kruiden en specerijën namelijk. Ik lust namelijk geen amandelspijs dus ook geen boterletters of boterstaven met spijs of kerstbrood met spijs enz. Ik ben dus eens gaan denken om een hartige boterstaaf te maken, gewoon met sausijsjes en bladerdeeg neem wel goede romboter bladerdeeg. Dit recept kwam er uit bij mij. Ik heb het vroeger wel eens gemaakt ook wel maakte ik er zelf sausijsenbroodjes op dezelfde manier. Je kan zelf ook met de kruiden en specerijën spelen en verdanderen zo krijgt de staaf voor ieder een eigen smaak die hij/zij lekker vind.

  HannieBrederoo

  Zuid-Holland, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten

  • 4 pakjes diepvries roomboter bladerdeeg
  • 1 kilo sausijsjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper naar smaak voor een beetje pit hoeft niet persé
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 geklust ei

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze

  1. Neem de saussijsjes en snij een stukje het vel open knijp het gehaktmengsel in een schaal het velletje kan je weggooien.
  2. Pel de uien en snij ze in zeer kleine stukjes
  3. Pel en hak de teentjes knoflook zeer fijn of doe dit met de knoflookpers
  4. Voeg de ui knoflook en peterselie en eventueel peper toe aan het gehaktmengsel en kneed dit tot alles goed gemengd is.
  5. Neem de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze op een beloemde gladde ondergrond leg in een vierkant 4 plakjes bladerdeeg en leg er zo 4 plakjes op elkaar de plakjes iets over elkaar leggen zodat er geen openingen tussen zitten rol dit met de deegroller goed plat zodat het 1 grote stevige plak die ongever 40 tot 50 cm lang is. Ongeveer 10 mm dikte. Prik met en vork kleine gaatjes over de hele plak anders word met het bakken de bladerdeeg te dik opgeblazen.
  6. Neem het gehaktmensel en leg over de lengte van de plak bladerdeeg een tot een rolletje van ongeveer 3 cm doorsnee iets van de uiteinden vrijlaten om later dicht te vouwen
  7. Rol het bladerdeeg er 1x omheen en snij de rest af vouw de uiteinden dich en plak die met een beetje ei vast en bestrijk de bovenkant.
  8. Met de rest van het deeg herhaal je dit en kan je een letter vormen buig dan de gevulde rol in de gewenste vorm.
  9. Leg alles op een bakplaat en zet dit 30 min in een oven van 200 graden.
  10. Na het bakken eerst even laten afkoelen voor je het gaat aansnijden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren