Aardappelsoep met ham

    Aardappelsoep met ham

    6keer bewaard
    45min


    11564 personen hebben dit gemaakt

    Het recept voor deze heerlijke aardappelsoep met ham kreeg ik van een vriend. Heel eenvoudig te bereiden en het mooie is dat u zelf ingrediënten kunt toevoegen; meer ham, meer aardappels, etc. De soep blijft lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • 40 gr selderie, in blokjes
    • 50 gr ui, fijngesneden
    • 85 gr gekookte ham, in blokjes
    • 775 ml water
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen witte of zwarte peper, of naar smaak
    • 75g boter
    • 5 eetlepels witte bloem
    • 500ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Aardappels, selderie, ui, ham en water in een stoofpan aan de kook brengen en op een middelhoog vuur in 10-15 minuten de aardappels gaar koken. De blokjes kippenbouillon, zout en peper erdoor roeren.
    2. In een aparte sauspan op een matig laag vuur de boter smelten. Bloem er met een vork doorheen roeren en onder constant roeren in ong. 1 minuut laten indikken. De melk langzaam erbij schenken zodat zich geen klontjes vormen. Al roerend op een matig laag uur in ong. 4-5 minuten laten indikken.
    3. Het melkmengsel in de stoofpan schenken en de soep opwarmen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren