Pittige authentieke Thaise Groene Curry

    Lekkere pittige authentieke Thaise Curry voor de liefhebbers (voor 2-3 personen) PAS OP: dit recept is écht pittig. Als je van mildere smaak houdt gebruik dan meer kokosnoot melk of minder currypasta

    COCKMETCOCK

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 50 GR AROY-D of MAE PLOY Green Curry Paste (DIT IS HET BELANGRIJKSTE INGREDIENT) verkrijgbaar bij o.a. Amazing Oriental supermarkt)
    • 400 ML Kokosnootmelk
    • 200 GR kippendijenfilet
    • 1/2 Eetlepel Vissaus
    • 1 Eetlepel (palm)suiker
    • 120 GR groenten (bijv. Thaise Aubergine)
    • 110 ML water
    • 4 Eetlepels olie (zonnebloem of olijf)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Doe de 400 ML kokosmelk met de 4 eetlepels olie in een pan en laat 2 minuten op medium hitte koken, roer gedurende twee minuten in de pan.
    2. Voeg de 50 GR currypasta toe en blijf nog 2 minuten door roeren. Er ligt dan als het goed is een dun olie laagje op de curry
    3. Voeg de kip en groenten toe
    4. Doe naar smaak de vissaus erbij en de (palm)suiker
    5. Voeg de 110 ML water toe en laat de curry nog 10 minuten koken

    Tip

    PAS OP: dit recept is echt SUPER pittig. Als je van mildere smaak houdt gebruik dan 25 GR Currypasta!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren