Zachte gehaktbroodjes

    (1)

    Lekker pittig gekruid en 3 dagen te bewaren. Gewoon voor tussendoor of bij de soep.

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • Voor de gehaktvulling: 500 gram gehakt
    • 2 witte uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 1/2 el koriander vers of gedroogd
    • 2 tl zout
    • 10 gram ras el hanout 3 1/2 tl
    • 1 tl komijn
    • 1 kleine tl cayenne peper
    • 1 tl paprika poeder
    • 1 tl zwarte peper
    • 60 ml olie
    • Voor het deeg: 500 gram bloem
    • 10 gram gist
    • 18 gram suiker
    • 2 tl zout
    • 70 ml zonnebloem of olijf olie
    • 300 ml lauwwarm water
    • 15 ml olie
    • 1 Eigeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Hak de ui, knoflook en koriander fijn (kan in de keukenmachine)
    2. Doe het gehakt in de kom en voeg het uienmengsel, zout, ras el hanout, komijn, cayenne en zwarte peper, paprikapoeder en olie toe. Meng het goed denk het af en zet het in de koelkast
    3. Dan gaan we aan de broodjes beginnen. Meng de bloem met de gist het suiker, zout, water en olie goed samen. Kneed het zeker voor een minuut of 10. Het is wel een plakkerig geheel maar dit komt goed! Voeg op het laatst de 15 ml olie toe, kneed het voor nog een minuut en al het plakkerige deeg verdwijnt van je handen :)
    4. Dek het af met een theedoek of folie en zet het weg op een warme plaats. Het deeg zal rijzen.
    5. Doe wat olie op het aanrecht en verdeel na een uur het deeg in 15 stukken. Maak er bollen van, druk het plat en maak een paar streepjes met de pizzasnijde verticaal tot de helft aan de onderkant
    6. Verdeel het gehakt ook in 15 stukjes. Leg het gehakt aan de bovenkant van het deeg el rol het dicht
    7. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier sneer het deeg in met het geklopte eigeel en laat het nog even staan voor 20 minuutjes.
    8. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
    9. Als ze klaar zijn leg je de broodjes op een schaal en dekt het af met een theedoek. Zo blijven ze heerlijk warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)