Pikant gehakt uit de oven

    (1)

    Ons bezoek is altijd erg enthousiast over de lekkere ovenschotel en willen het recpt hebben. Voor 4 personen Benodigdheden: Ovenschaal met deksel of tajine.

    Zonnebrilletje

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 500 gr mager rundergehakt
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • ½ bosje peterselie
    • zout
    • 1 ei
    • mespunt chilipoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 1 groot blikje tomatenpuree
    • 10 gr boter of margarine
    • 2 eetlepels kerrie
    • mespunt gemberpoeder
    • 1 flesje schenkbare kookroom (evt. light) of crème fraîche
    • 2½ dl bouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Oven voorverwarmen op 200°C.
    2. Maak uien en knoflook schoon en snijd ze klein, evenals de peterselie.
    3. Fruit de ui, knoflook, peterselie en het paprikapoeder in de boter of margarine.
    4. Maak het gehakt hiermee aan en met het losgeklopt ei, zout, chilipoeder en suiker.
    5. Leg het gehakt in de ovenschaal (of natgemaakte römertopf).
    6. Vermeng de room met de tomatenpuree, de kerrie, het gemberpoeder en roer er tot slot de bouillon door. Schenk dit mengsel over het gehakt.
    7. Zet de gesloten schaal in de oven en laat het gerecht in 45 minuten gaar worden bij een temperatuur van 200°C.
    8. Heb je een combistoomoven, zet de oven op stand combistomen en schuif de schaal zònder deksel op niveau 2 op 180°C voor 45 minuten.
    9. Schenk het eventueel het vocht eraf, snijd het gehakt in plakken en geef de saus erbij.

    Tip

    Lekker met rijst en sperzieboontjes, sla of rauwkost.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)