Couscoussalade

    (1)

    Heerlijk bij Marokkaanse kippendijen tajine.

    Zonnebrilletje

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 250 g cherrytomaten
    • 200 g gedroogde abrikozen zonder pit
    • 300 g couscous
    • 2 tl gemalen komijn
    • 2 tl kerriepoeder
    • 2 tl paprikapoeder
    • 2 tl zout
    • 300 g extra fijne tuinerwten
    • 500 ml kokend water
    • 150 g gegrilde rode paprika's (pot)
    • 1 citroen (schoongeboend)
    • 15 g munt
    • Scheut lekker olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Halveer de cherrytomaten.
    2. Snijd de abrikozen in stukjes.
    3. Doe de couscous in een ruime schaal. Voeg het zout, de abrikozen, bevroren tuinerwten en de rest van de komijn, kerriepoeder en paprikapoeder toe of couscouskruiden. Schenk het kokende water erover, meng door elkaar en laat 7 min. staan.
    4. Snijd de gegrilde paprika’s in kleine stukjes. Voeg het toe aan de couscous.
    5. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous.
    6. Pers de vrucht uit en voeg het sap toe aan de couscous.
    7. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
    8. Schep de olijfolie, de tomaten en munt door de couscous.
    9. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
    10. Serveer de couscous lauw of koud .

    Tip

    Je kunt de couscoussalade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. -Als bijgerecht voor 4 personen: neem de helft van de ingrediënten -Bereidingstijd 30 minuten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Zonnebrilletje
    0

    Lekker fris.  -  23 nov 2017