Aardbeien in chocolade

  (1188)

  Geraffineerd en eenvoudig te maken. Een geweldig recept voor een feestje of een romantisch avondje. Een paar drupjes witte chocolade maakt deze aardbeien stijlvol af.


  1153 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 24 

  • 500 gr melkchocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels boter
  • 500 gr verse aardbeien met kroon en blad

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Steek in de bovenkant van de aardbeien een vleespen.
  2. Au bain-marie chocolade en boter smelten en af en toe roerend tot een gladde saus maken. De aardbeien in de chocolademix dippen.
  3. Steek de vleespennen in een stuk schuimplastic zodat de aardbeien ondersteboven staan en de chocolade in 30-45 minuten afkoelt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1188)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  29

  Iets anders. Als je de chocola deftig tempereert, dan blinkt hij mooi, en smelt hij niet als je er met de vingers aankomt. Tempereren doe je makkelijk op de volgende manier: - Chocola au bain marie opwarmen tot ongeveer 45 °C - De chocola snel afkoelen tot ongeveer 27 à 28 graden (pure chocola) door er koude chocola aan toe te voegen en te roeren. - Vervolgens de chocola opwarmen tot ongeveer 32 °, en tot alle stukken gesmolten zijn. Het helpt ook als je de in chocola gedipte aardbeien in een ruimte van ongeveer 8 à 10 ° met een lage vochtigheid laat afkoelen. Doe je dat in de koelkast, dek ze dan volledig af, want chocola neemt heel makkelijk geuren en smaken over van andere voedingsmiddelen.  -  31 jul 2010