Aardbeien in chocolade

    Aardbeien in chocolade

    42keer bewaard
    1uur


    1137 personen hebben dit gemaakt

    Geraffineerd en eenvoudig te maken. Een geweldig recept voor een feestje of een romantisch avondje. Een paar drupjes witte chocolade maakt deze aardbeien stijlvol af.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr melkchocolade, in stukjes
    • 2 eetlepels boter
    • 500 gr verse aardbeien met kroon en blad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Steek in de bovenkant van de aardbeien een vleespen.
    2. Au bain-marie chocolade en boter smelten en af en toe roerend tot een gladde saus maken. De aardbeien in de chocolademix dippen.
    3. Steek de vleespennen in een stuk schuimplastic zodat de aardbeien ondersteboven staan en de chocolade in 30-45 minuten afkoelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    29

    Iets anders. Als je de chocola deftig tempereert, dan blinkt hij mooi, en smelt hij niet als je er met de vingers aankomt. Tempereren doe je makkelijk op de volgende manier: - Chocola au bain marie opwarmen tot ongeveer 45 °C - De chocola snel afkoelen tot ongeveer 27 à 28 graden (pure chocola) door er koude chocola aan toe te voegen en te roeren. - Vervolgens de chocola opwarmen tot ongeveer 32 °, en tot alle stukken gesmolten zijn. Het helpt ook als je de in chocola gedipte aardbeien in een ruimte van ongeveer 8 à 10 ° met een lage vochtigheid laat afkoelen. Doe je dat in de koelkast, dek ze dan volledig af, want chocola neemt heel makkelijk geuren en smaken over van andere voedingsmiddelen. - 31 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren