Glutenvrij bruinbrood uit hete lucht oven

  Goed te snijden en smaakvol bruinbrood. Dat wat smaak en structuur betreft, dicht in de buurt komt van `normaal` brood. Ik bak het brood in een zwart brood bakblik. Het blik is voor het bakken tot iets boven de helft gevuld

  CorrieHuijer

  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten

  • 450 gram Zizo Hollandsch boerenbruin glutenvrij broodmix. 380 gr Basmjol bruin nr. 102 25 gram glutensubstitute (broodverbeteraar) 2 afgestreken eetlepels gesmolten boter of 2 eetlepels olie 22 gram gistkorrels. 700 ml lauw water, niet alles tegelijk toevoegen! 3 theelepeltjes suiker 1/2 theelepeltje zout.
  • 1 flinke hand zaden, zonnebloempitten, pijnboompitjes, of noten naar smaak. Of een mix hiervan.

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze

  1. Weeg de 2 soorten meel in de bak van de weegschaal, voeg daarna alle ingrediënten, op het water en gesmolten boter na, toe. Roer eerst alle ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Voeg al roerend de gesmolten boter en het water (grotendeels) toe. Daarna met de mixer met kneedhaken 3 minuten goed kneden. Het deeg moet een beetje glanzen, maar zeker niet slap zijn. Als het té soepel is en teveel glanst, wat meel toevoegen anders rijst het brood nauwelijks of stort in elkaar. Als het dof en stug is een paar eetlepels water en nog eens goed mengen. Als het deeg in de vorm zit, de bovenkant met water en een bolle lepel glad strijken. Daarna strooi ik er vaak sesamzaad over dat ik met een kwastje met rijstolie aan het brooddeeg vaststrijk. Daar overheen strooi ik een klein beetje zout voor de smaak.
  2. In een voorverwarmde oven 40 min. laten rijzen. Na 20 min. zo nodig nog even bij-verwarmen. Daarna afbakken in 40 min. op 220 graden (hete lucht oven) Na het bakken het brood direct uit de vorm halen en minstens 2-3 uur laten afkoelen voor het snijden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)