Aardbeiencake

    Aardbeiencake

    28keer bewaard
    40min


    902 personen hebben dit gemaakt

    Dit is echt een hit op kinderfeestjes met boterroom of roomkaas glazuur. Leg er een laag vanille cake bovenop om een extra speciale plak cake te maken, en garneer met verse aardbeien.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 400 gr suiker
    • 1/2 verpakking jelly aardbeienpudding (bijv. Dr. Oetker of Trixy)
    • 250 gr boter, zacht
    • 4 eieren (op kamertemperatuur)
    • 400 gr gezeefde bloem
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 250 ml melk, op kamertemperatuur
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 125 gr aardbeienpuree gemaakt van verse of bevroren aardbeien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee ronde cakevormen van 23cm in en bestuif met bloem.
    2. Klop in een grote kom de boter, suiker en jellypoeder zacht en romig. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng de bloem en het bakpoeder; roer dit door het beslag afgewisseld met de melk. Roer de vanille en aardbeipuree erdoor. Verdeel het beslag over de twee cakevormen.
    3. Bak de cakes in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar, tot een mes in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat de cakes minstens 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster, voor je de vorm verwijdert om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren