Oosterse wokgarnalensalade (4 personen)

    Een heerlijke combinatie van warm en koud, welke in een mum van tijd op tafel staat.

    Fentanyl

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 300 gr diepgevroren wokgarnalen
    • 0,75 el olijfolie
    • 0,75 el ketjap manis
    • 0,75 el sojasaus
    • 1 tl citroengraspoeder
    • 1 tl geraspte gemberwortel
    • 0,5 tl korianderpoeder
    • 0,5 tl laospoeder
    • 0,5 tl kerriepoeder
    • 1 rode paprika
    • 2 bosuitjes
    • 0,5 kleine rode peper
    • 0,5 el citroensap
    • 0,5 el maïzena gemengd
    • 0,5 el water
    • 0,5 krop ijsbergsla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Ontdooi de wokgarnalen in koud water. Hierna droog deppen en aansluitend minimaal 1 uur marineren in: - olijfolie, - ketjap manis, - sojasaus, - citroengraspoeder, - geraspte gemberwortel, - korianderpoeder, - laospoeder en - kerriepoeder
    2. Snijd de paprika in kleine reepjes, de bosuitjes in ringetjes en hak de rode peper zonder lijsten fijn. Houd wat gesneden bosui apart als garnering.
    3. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
    4. Wok de gemarineerde garnalen op hoog vuur.
    5. Voeg de gesneden paprika, bosuitjes en rode peper toe zodra de garnalen roze beginnen te kleuren en wok het geheel nog enkele minuten op hoog vuur.
    6. Reduceer het vuur naar laag, om vervolgens de maïzena gemengd in water en citroensap toe te voegen. Hiermee verkrijgt het kookvocht de juiste consistentie.
    7. Serveer de gewokte garnalen op een bedje van ijsbergsla en gebruik bosuiringetjes ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)