Beef Jerky (400 gr)

    Waan je een echte alchemist door simpele runderlappen om te vormen tot overheerlijke beef jerky. Deze eiwitrijke snack is ideaal voor onderweg of om je honger mee te stillen.

    Fentanyl

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 800 gr magere runderlappen
    • 1 el ketjap manis
    • 0,5 el olijfolie
    • 0,5 el sojasaus
    • 2 tl honing
    • 1 tl basterdsuiker
    • 1 tl sambal oelek
    • 1 tl gemberpoeder
    • 0,5 tl korianderpoeder
    • 0,5 tl kerriepoeder
    • 0,5 tl laospoeder
    • 1 tl grof gemalen peper
    • 0,5 tl uienpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snijd magere runderlappen in 3 mm dunne plakjes en marineer ze 's nachts (gekoeld) in: - ketjap manis - olijfolie - sojasaus - honing - basterdsuiker - sambal oelek - gemberpoeder - korianderpoeder - kerriepoeder - laospoeder
    2. Dep de plakjes droog en bestrooi ze rijkelijk met grof gemalen peper en uienpoeder.
    3. Rijg de uiteinden van reepjes aan satéprikkers, welke vooraf met olijfolie zijn ingevet. Hang deze aan hoog ovenrooster.
    4. Plaats de stellage gedurende circa 8 uur in een heteluchtoven op 50 graden Celsius. Om het droogproces te versnellen kun je de ovendeur met een lepel op een kier houden. Daarnaast kun je de ovendeur frequent openen en eventuele condens afnemen met een vaatdoek. Het vlees zal een donkerbruine tot zwarte kleur krijgen en geeft niet langer mee als je er in knijpt.
    5. Na afkoelen is de beef jerky wekenlang bij kamertemperatuur houdbaar in een afgesloten tupperwarebox. Voorzie deze van een vochtabsorptiezakje of een leeg theezakje gevuld met zeezout.

    Tip

    Tip: je bespaart kosten door de heteluchtoven tijdens dalurentarief te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)