Tom kauw - Rijstsoep

    Wordt heel veel door de Thais gegeten als ontbijt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 2 liter water
    • 300 gr losse rijst
    • Ongeveer 6 tenen look volgens smaak
    • 2 blokjes runder bouillon volgens smaak
    • Maggi-saus ( 4 keer met de fles schudden volgens smaak )
    • 300 gr gehakt balletjes of ander vlees in kleine stukjes
    • Peper
    • Selder
    • 2 bladeren chinese kool
    • Koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Breng al het water aan de kook en voeg de bouillon toe.
    2. Snijd de groenten klein en braad de versnipperde look op.
    3. Rijst wassen en in de pot gooien. à als het rijst uit builtjes is, enkel de builtjes opendoen, niet wassen
    4. De rijst ongeveer 20 minuten laten koken à op tijd roeren tegen het aanbranden.
    5. Na ongeveer 15 minuten de gesneden groenten toevoegen.
    6. Als de soep klaar is vuur doven en gebakken look toevoegen.
    7. Roeren, opdienen en genieten.

    Tip

    PS. Met de groenten kan je gerust experimenteren. Bvb. Wortelen of gewone ajuin erbij doen, kijk maar wat je in huis hebt. Wel klein snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)