Lemon chiffon cake met gele room

    (1)

    Een heerlijke frisse en luchtige cake, die na 3 dagen nog steeds heerlijk zacht is.

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • Ingrediënten voor de gele room: 500 ml melk
    • 1/2 vanille stokje in de lengte doorgesneden
    • 4 eidooiers
    • 90 gram suiker
    • 1 tl maizena
    • 50 gram bloem
    • Klontje boter
    • Ingrediënten voor de Lemon chiffon cake
    • 3 eieren l
    • 25 gram suiker
    • 40 ml plantaardige olie
    • 1 citroen (rasp en sap)
    • Water
    • 75 gram bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 30 gram suiker
    • Bakblik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Verwarm 400 ml melk samen met het halve vanille stokje voor 4 minuten in een pan. Niet laten koken.
    2. Klop de eidooiers met het suiker tot een licht gekleurd en glad mengsel.
    3. Meng de bloem en het maïzena hier doorheen en als het glad is de laatste 100 ml melk er goed doorheen kloppen.
    4. Verwijder het vanillestokje en voeg het eidooiermengsel aan de melk. Klop het goed door met de garde en zet het op laag vuur voor 6 tot 8 minuten tor het mengsel dikker is.Blijven roeren!
    5. Haal het van het vuur, schenk de room in een kom en de met het klontje boter de bovenkant. Dit voorkomt dat er een dik vel boven op komt :)
    6. Zet het in de koelkast. Dan gaan we aan de cake beginnen.
    7. Splits de 3 eieren en meng 25 gram suiker door het eigeel, lekker roeren tot het weer glad en lichtgeel is.
    8. Voeg er al roerend de 40 ml olie bij.
    9. Het sap van de citroen aanvullen met water tot 60 ml en ook dit mengen bij het eimengsel
    10. Zeef de bloem (2×) en voeg het samen met het zakje bakpoeder er bij.
    11. Kluts het eiwit en voeg in het begin al roerend telkens een beetje suiker toe (30 gram) doorgaan met mixen tot er mooie luchtige punten ontstaan.
    12. Schep 1/3 van het eiwitmengsel door het eigeelmengsel en roer het om, dan weer 1/3 En dan het laatste beetje
    13. Stort het in een ingevet bakblik en roer de belletjes eruit met een stokje.
    14. De cake gaat 35 minuten in de oven op 175°C
    15. Als de cake klaar en afgekoeld is snij je hem doormidden
    16. Leg een laag gele room op de onderste helft en doe de bovenste helft er weer op
    17. Spuit de pest van de gele room op de bovenkant en decoreer met vruchten en of chocola. Slagroom kan ook! :D

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)