Abrikozen kerstcake

    Abrikozen kerstcake

    3keer bewaard
    2uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze variatie op een traditionele kerstcake wordt bereid met abrikozensap, wat iets speciaals geeft aan de cake.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr gedroogde abrikozen
    • 250 ml water
    • 4 eieren, wit en dooiers gescheiden
    • 175 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 150 gr blanke rozijnen
    • 450 gr geconfijte kersen
    • 6 geconfijte ananasschijven
    • 450 gr gedroogde fruitmix
    • 250 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 125 ml abrikozensap
    • 125 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 140 C / gasovenstand 1. Vet twee tulbandvormen van 23 cm in.
    2. Kook in een steelpan op middelhoog vuur de abrikozen in water tot ze papperig zijn. Druk ze door een zeef en laat afkoelen.
    3. Klop de eidooiers op tot ze citroengeel van kleur zijn. Klop dan de eiwitten stijf. Zet apart.
    4. Klop de boter en suiker romig. Voeg de geklopte eidooiers en de abrikozen toe en mix goed door.
    5. Meng de rozijnen, kersen, ananas en gemengde gedroogde vruchten in een kom die bedekt is met de helft van de bloem.
    6. Meng de resterende bloem met de baksoda en zout. Voeg dit meel afwisselend met het abrikozen sap toe aan het romige mengsel. Meng dit beslag door de gemengde vruchten. Voeg de gehakte pecannoten of walnoten toe en meng de geslagen eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de voorbereide vormen.
    7. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven. Glaceer de cakes indien gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren