Pomme de citer Cake ( 🍰 )

    (1)

    Van een paar eenvoudige ingrediënten een geweldig recept. Smakelijk eten. Uitermate geschikt voor een gezellige avond met familie.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten

    • 200gr bloem
    • 200gr boter
    • 4 eieren
    • 200gr suiker
    • 1 theelepel zelfrijzend bakmeel
    • Een mespuntje zout
    • 1 potje jam
    • 8 pomme de citer
    • 1 potje pindakaas
    • 75 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 165graden C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
    2. Klop de suiker, boter, eieren, blom, melk en jam 250gr tot een glad geheel. Voeg daarna het mespuntje zout toe alsook het theelepeltje zelfrijzend bakmeel. Schil nu de pomme de citers en gooi de schillen weg. Snijd nu de pomme de citer in stukjes. En voeg de stukjes toe aan het beslag. Roer vervolgens het beslag verder tot een mooi geheel. Giet het beslag nu in de cakevorm.
    3. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in circa een uur goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Als de prikker er schoon uit komt is het gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen. Smeer tot slot pindakaas op de cake.
    4. Smakelijk eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Het was heerlijk. Jammer genoeg geen foto's. Ik heb het recept niet aangepast.  -  02 apr 2018