Pikante Thaise kipvleugels met sesamzaak

    Dit is een voorgerecht wat rechtstreeks uit de slowcooker op tafel kan.

    JanNel

    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten

    • Ca. 20 kipvleugels 2 eetlepels Plantaardige olie 1,5 dl Sojasaus (ketjap manis) 200 gr Bruine basterdsuiker 2 eetlepels Groene Thaise currypasta 150 gram Tomatenketchup 1 volle eetlepel Fijn geraspte gember 1 scheut Sherry 2 eetlepels Sesamolie 2 Lente uien 1 stengel Citroengras Sesamzaadjes Limoensap
    • 2 eetlepels Plantaardige olie
    • 1,5 dl Sojasaus (Ketjap manis)
    • 200 gram Bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels GroeneThaise currypasta
    • 150 gram Tomatenketchup
    • 1 volle eetlepel Fijn geraspte gember
    • 1 scheut Sherry
    • 2 eetlepels Sesamolie
    • 2 Lenteuitjes
    • 1 stengel Citroengras
    • Sesamzaadjes
    • Limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de plantaardige olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
    2. Verwijder de punten van de kipvleugels en snij ze door op het gewricht.
    3. Braad de kipvleugels tot ze lichtbruin zijn, doe ze in de slowcooker, zet de slowcooker op de stand HOOG en sluitaf met het deksel.
    4. Doe de sojasaus, suiker, currypasta, de ketchup, de gember, de sherry, de sesamolie, de lente-uien (in ringen gesneden) en het citroengras in een sauspan en breng alles aan de kook.
    5. Giet de saus zodra deze kookt over de kip.
    6. Doe de deksel weer op de slowcooker.
    7. Zet de slowcooker op LAAG en laat de kip in 3 tot 4 uur gaar worden, of
    8. Zet de slowcooker op HOOG en laat de kip in 2 tot 3 uur gaar worden.
    9. Roer zo nu en dan.
    10. Zet aan het eind van de kooktijd van de kooktijd de slowcooker op HOOG.
    11. Meng evt. tarwebloem met een beetje water tot een papje en roer dit door het kookvocht en laat dit ca. 5 minuten inkoken om te binden.
    12. Voeg de sesamzaadjes en het limoensap toe.

    Tip

    Ik heb het recept aangepast, na de laatste stap zou volgens het oorspronkelijke recept de kip nog een 8 tot 10 uur moeten garen, met een kopje water er bij. Omdat in de beknopte beschrijving stond dat de kooktijd 3 tot 4 uur zou zijn moeten die 8 tot 10 uur een vergissing zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren