Havermout & Noten koekjes

    Heerlijk en heel makkelijk. Ingredienten zoals de Noten Bloem en Suiker soort zijn ter eigen smaak in te delen. Slagroom vervangen voor boter is dan 300 gram Boter in totaal.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • Havermout 150 gram
    • Noten 150 gram
    • Bloem 150 gram
    • Boter 150 gram
    • Slagroom 150 gram
    • Suiker 200 gram (Riet,Basterd,Palm
    • Zout 5 gram

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Alle ingredienten afwegen.
    2. Mengen in een keukenmachine met een deeghaak. Magimix ook mogelijk. Handmachine met deegspiralen werkt ook erg goed als je dat hebt.
    3. In een spuizak opspuiten op vetvrij papier en opstijven in de koeling 10 minuten. Of weg vriezen voor later gebruik.
    4. Van de opgespoten rollen pillen snijden 2 cm dik.
    5. Op een plaat met vetvrij papier. leg ze in verband met 2 a 3 cm tussen ruimte.
    6. Oven op 180 graden voor verwarmt en 20 minuten afbakken.
    7. Tip bak eerst af op 15 minuten kijk en geef ze dan nog 5 minuten. Elke oven is anders.
    8. Uit de oven afkoelen +-20 minuten

    Tip

    Voor het bewaren van de koekjes in een groote wekpot die afsluit. Blijft zo een week goed. En als je een appeltaart gaat bakken kun je ze ook nog verwerken. Even doordraaien in een keukenmachine en onder in de taart strooien neemt het vocht op en geeft meer smaak dan beschuit of paneermeel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)