Aduki ijs (IJs van Japanse rode bonen)

    Aduki ijs (IJs van Japanse rode bonen)

    Voeg toe aan favorieten!
    9uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit ijs is heel populair op Hawaii, de Filippijnen en in het Stille Zuidzeegebied.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr gedroogde adukibonen
    • 65 gr suiker
    • 2 theelepels citroensap
    • 825 ml water
    • 250 ml melk
    • 250 ml slagroom
    • 4 eierdooiers
    • 125 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 9uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:9uur30min 

    1. In een sauspan adukibonen, 65 gr suiker, citroensap en water aan de kook brengen en in een open pan 3 minuten laten koken. Het vuur laag zetten en 2 1/2-3 uur laten sudderen tot de bonen heel zacht zijn. Als ze gaar zijn moet de totale hoeveelheid bonen en vocht 750 ml zijn. Zo niet, dan meer water toevoegen.
    2. De bonenmix door een zeef drukken (ik gebruik zelf een houten spatel) en de velletjes verwijderen. Ong. 2 uur in de koelkast zetten.
    3. In een sauspan op een middelhoog vuur melk en room aan de kook brengen. Terwijl u wacht tot het kookt, eierdooiers en resterende suiker in een middelgrote kom opkloppen. Als room en melk koken ong. 4 eetlepels (60 ml) van het hete vocht in de kom met eierdooier scheppen en tot een glad geheel kloppen. De dooiermix in de pan met room schenken en op een laag vuur verhitten tot het genoeg ingedikt is dat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Dit duurt ong. 5 minuten. Niet te lang laten koken, anders vormen zich klontjes. Van het vuur halen en de vanille erdoor roeren. In de koelkast koud laten worden.
    4. Als beide mengsels koud zijn door elkaar roeren. In een ijsmachine schenken en invriezen volgens de gebruiksaanwijzing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren