Ahorn en pecannoten appelkruimeldessert

    Ahorn en pecannoten appelkruimeldessert

    13keer bewaard
    1uur40min


    152 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke apple crumble recept wordt opgewaardeerd door er pecannoten over te strooien en een beetje ahornsiroop.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 1,5 kg appels - geschild, zonder klokhuis en in plakjes
    • 125g boter
    • 175g donkerbruine basterdsuiker
    • 125 gr witte bloem
    • 100g havermoutvlokken
    • 1 snufje zout
    • 75g gehakte pecannoten
    • 4 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Leg de appels in een ovenschaal van 23x33cm. Mix in een kom de boter en suiker romig. Roer de bloem, havermout en zout erdoor. Meng de noten erdoor. Bestrooi de appels gelijkmatig met de kruimelmix. Besprenkel met siroop.
    3. Bak 50 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven, tot de appels zacht zijn en de bovenkant goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren