Amandel-meringuekoekjes

    Amandel-meringuekoekjes

    9keer bewaard
    30min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een oude Duitse favoriet. Lichte en heerlijke amandel meringue koekjes met de smaak van citroen en kaneel. Om de Zimtsterne, of kaneelsterren te maken, bak ze in stervormige metalen koek-stekers die je op de bakplaat legt.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 300g gemalen amandelen
    • 3 eiwitten
    • 125g poedersuiker
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Vet bakplaten in en bestrooi licht met bloem, of bedek met bakpapier.
    2. Klop in een grote kom de eiwitten stevig op (duurt ongeveer 5 minuten). Zet ongeveer 8 eetlepels van het eiwit apart. Voeg de citroenrasp en kaneel aan de rest van de meringue toe, en meng voorzichtig de amandelen erdoor, tot alles goed gemengd is.
    3. Maak bergjes van volle lepels beslag op de bakplaten. Lepel een klein beetje van de apart gehouden eiwitten op elk koekje.
    4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    vaaltje2006
    0

    - Gewaardeerd op - 20 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren