Amandelshortbread met frambozen

    Amandelshortbread met frambozen

    17keer bewaard
    1uur15min


    1937 personen hebben dit gemaakt

    Deze shortbread koekjes worden gevuld met frambozenjam en afgemaakt met een glazuurlaag.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 225g zachte boter
    • 125g basterdsuiker
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 250g bloem
    • 170g frambozenjam zonder pitjes
    • 60g poedersuiker
    • 3/4 theelepel amandelextract
    • 1 theelepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 18min  ›  Extra tijd: 27min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een middelgrote kom boter en basterdsuiker glad en romig opkloppen. 1/2 theelepel amandelextract erdoor roeren. Voldoende bloem toevoegen tot het deeg pakt. Het deeg in balletjes van 3 cm rollen en over niet-ingevette bakplaten verdelen. Met duim of vinger een kuiltje in elke bal drukken en deze vullen met jam.
    3. 14-18 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes lichtbruin zijn. 1 minuut op de bakplaat laten afkoelen.
    4. In een middelgrote kom poedersuiker, 3/4 theelepel amandelextract en melk tot een glad geheel vermengen. Een paar druppels over de warme koekjes druppelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    MarikeFeenstra
    0

    lekker. heb ze gemaakt met vanille extract, want de supermarkt had geen amandel, hierdoor denk ik toch iets te zoet, maar ga elders amandelextract halen en dan nog eens proberen. recept is makkelijk te maken - 09 okt 2014

    van
    0

    heel lekkere koekjes, ik vul ze met verschillende soorten zelf gemaakte confituren maar ook met rozijntjes of stukjes fruit. - 28 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren