Appel en geitenkaas bruschetta

    (89)
    13 minuten

    Als je van zoet en hartig houdt, is dit iets voor jou. Makkelijk te maken en een mooie presentatie.


    326 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75g verkruimelde geitenkaas
    • 1 appel, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 3/4 theelepel gehakte verse tijm
    • 1/2 theelepel gehakte verse oregano
    • 1/4 theelepel grof gemalen zwarte peper
    • 8 dunne plakjes baguette

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Verwarm de oven op grillstand en zet het rooster op zo'n 10 cm onder de warmtebron.
    2. Meng de geitenkaas, appel, tijm, oregano en peper in een kom; zet apart. Leg de plakjes brood op een bakplaat; rooster de broodjes onder de grill tot ze goudbruin zijn, in 1 tot 2 minuten.
    3. Verdeel het geitenkaasmengsel over de broodjes. Doe het brood weer in de oven om te grillen tot de kaas gesmolten is, ongeveer in 1 minuut.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (89)

    Beoordelingen in het Nederlands (7)

    11

    Zeer lekker als hapje of voorgerecht. Ik heb wel wat meer kaas en wat minder appel gebruikt, maar dat is naar ieders smaak hé?  -  08 jul 2010

    renettakookt
    5

    we hadden een feestje en daarvoor had ik deze hapjes gemaakt. Onze gasten waren onder de indruk ;-)  -  07 jun 2010

    van
    5

    Perfect hapje, lekkere smaakcombinatie! Ga ik vaker maken.  -  11 nov 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 11 collecties