Appel-scones

    Appel-scones

    39keer bewaard
    30min


    393 personen hebben dit gemaakt

    Dit geurt heerlijk en smaakt fantastisch. Deze scones zijn perfect voor bij de thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 50 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 50 gr boter, koud
    • 1 appel, geschild, zonder klokhuis en geraspt.
    • 120 ml melk
    • 2 eetlepels melk (om te bestrijken)
    • 2 eetlepels suiker (om te bestrooien)
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder (om te bestrooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom. Kneed de boter erdoor tot een kruimelig geheel. Voeg geraspte appel en melk toe. Kneed tot een zacht deeg.
    3. Leg het deeg op een licht bebloemd oppervlak. Kneed zachtjes 8 tot 10 keer. Druk uit tot twee cirkels van 15cm. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met melk en bestrooi met suiker en kaneel. Snijd elke plak in 6 puntjes of haal er ronde scones vormpjes uit.
    4. Bak ze 15 minuten, of tot ze gerezen en bruin zijn. Serveer warm met boter.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    marian
    van
    7

    Heerlijk! goeie scones. Ik vond alleen wel dat het deeg wat meer pit mocht hebben qua smaak, dus heb ik er een beetje kaneel en nootmuskaat doorgedaan. Heb ook iets minder melk gebruikt. - 17 aug 2011

    Nanda
    van
    0

    Lekkere scones en makkelijk te maken! Ik heb een halve theelepel kaneel door het deeg gedaan en een paar gehakte pecannoten toegevoegd, verder het recept zo gelaten. Ik had bij het kneden wel wat extra meel nodig, het deeg was erg plakkerig. Een tip voor de boter, die moet namelijk ijskoud zijn voor het beste resultaat: dus heb ik die even in de vriezer gezet en daarna door het meel geraspt (met een kaasrasp), handig! - 27 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren