Appel-Tomaat Chutney

    Appel-Tomaat Chutney

    15keer bewaard
    4uur


    58 personen hebben dit gemaakt

    Pikant en zoet, een heerlijke chutney die lekker is met verschillende broodsoorten, kazen en kip. Met de aangegeven hoeveelheden maak je een flinke voorraad; je kunt de chutney dus ook cadeau doen aan buren en vrienden. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 75 

    • 1 kg appel, geschild, geboord en in schijfjes
    • 450 ml water
    • 1 eetlepel geel mosterdzaad
    • 1 kg tomaat, in schijfjes
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 85 gr rozijnen
    • 140 gr suiker
    • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 2 dessertlepels zout
    • 560 ml moutazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:4uur 

    1. In een grote sauspan appels met water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en gedurende 25 minuten onder af en toe roeren de appels gaar koken. Eventueel water toevoegen zodat de appels blijven sudderen.
    2. Mosterdzaad in gaas- of kaasdoek wikkelen en aan de appels toevoegen. Vervolgens tomaat, ui, knoflook, rozijnen, suiker, kerriepoeder, cayennepeper, zout en azijn toevoegen. Roeren tot de suiker is opgelost.
    3. Aan de kook brengen. Vuur laag zetten en gedurende 3 uur onder af en toe roeren tot een dikke chutney laten indikken. Het mosterdzaad verwijderen en weggooien. De chutney tot gebruik in steriele potten bewaren.

    Video

    Appel-Tomaat Chutney
    Appel-Tomaat Chutney

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren