Appel-plaatkoek

    Appel-plaatkoek

    14keer bewaard
    55min


    1257 personen hebben dit gemaakt

    Deze in vierkantjes gesneden plaatkoek smaakt als een verrukkelijke en makkelijk mee te nemen appelkruimeltaart. Een heerlijke traktatie in de middag! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 125 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 gr appel, in stukjes
    • 60 gr fijngehakte walnoten
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / Gasovenstand 4. vet een ovenschaal van 23 cm in. Meng door een zeef de bloem, bakpoeder, zout en 1/4 theelepel kaneel; zet apart.
    2. Meng in een grote kom de gesmolten boter, bruine suiker en 100 g kristalsuiker met een houten lepel tot een glad geheel. Roer de ei en vanille erdoor. Meng de bloemmix erdoor tot het gemengd is en voeg dan de appels en walnoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig in het bakblik. Meng in een kopje of kleine kom de overgebleven kaneel en suiker en strooi over de bovenkant.
    3. Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven; de plaatkoek is klaar als deze terugveert als je er licht op drukt. Laat in het bakblik afkoelen en snij in vierkanten.

    Video

    Appel-plaatkoek
    Appel-plaatkoek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    lintenbrink
    0

    Het recept is makkelijk. Alleen is de koek totaal mislukt. Geen idee waarom. - 09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren