Appel-banaan cupcakes

    Appel-banaan cupcakes

    15keer bewaard
    45min


    400 personen hebben dit gemaakt

    Deze cupcakes smaken net zo lekker als ze ruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 140 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eetlepels karnemelk
    • 225 gr rijpe banaan, gepureerd
    • 2 appels, geschild, geboord en geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor 24 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen. Bloem, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat zeven en apart zetten.
    2. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, vervolgens vanille en karnemelk erdoor roeren. Het bloemmengsel erdoor kloppen en grof vermengen. De gepureerde banaan en geraspte appel door het beslag scheppen. Vul de muffinvormpjes voor de helft met beslag.
    3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een prikker in het midden van een muffin gestoken er schoon uitkomt. Laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren