Appelkruimeldessert (apple crumble)

    Appelkruimeldessert (apple crumble)

    35keer bewaard
    1uur15min


    5257 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk dessert waarbij de appels de echte ster zijn. De kruimellaag is lekker licht en knapperig dankzij het gebruik van bakpoeder en baksoda. Lekker met een bolletje ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kilo appels, in plakjes
    • 150 gr suiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 125 ml water
    • Kruimellaag
    • 75 gr havermout
    • 125 gr bloem
    • 225 gr bruine suiker
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 125 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180C/Gasstand 4.
    2. Leg de schijfjes appel op de bodem van een 20x30cm ovenschaal. Roer de basterdsuiker, 1 eetlepel bloem en de kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over de appels. Giet het water gelijkmatig over alle appels.
    3. Voor de kruimellaag meng je de havermout, 125g bloem, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de appels.
    4. Bak de 'taart' gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren