Appeltaart met karamelsaus

    Appeltaart met karamelsaus

    39keer bewaard
    1uur50min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke, stevige appeltaart of misschien meer appelcake met een heerlijk volle karamelsaus. Het recept komt oorspronkelijk uit Newfoundland.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr witte bloem
    • 325g donkerbruine basterdsuiker
    • 175g boter, zacht
    • 125 gr gehakte walnoot, geroosterd
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 175 ml zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 appels - geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 1 recept voor karamelsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ronde cakevorm of springvorm van 23 cm met boter invetten.
    2. Met een vork bloem, basterdsuiker en boter tot een kruimeldeeg mengen. Noten erdoor roeren. Het deeg in tweeën delen en 1 helft over de bodem van de bakvorm verdelen. Aandrukken.
    3. Baksoda, kaneel en zout grondig met het resterende kruimeldeeg mengen. Een kuiltje in het midden maken. In een kopje ei, zure room en vanille tot een glad geheel kloppen, aan het meelmengsel toevoegen en grof mengen. Appels erdoor roeren.
    4. Het beslag gelijkmatig over de kruimbodem verspreiden en ong. 1 uur en 20 minuten bakken, tot een prikker schoon uit het midden verwijderd kan worden. Als de bovenkant van de taart te snel te bruin wordt, dek de bakvorm gedurende de laatste 10-20 minuten dan lichtjes af met folie. De taart in de vorm op een rooster laten afkoelen en serveren met de karamelsaus van deze website. De taart is 1 dag bij kamertemperatuur houdbaar. Ingepakt vriest hij goed in en bevroren ook makkelijk te snijden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren