Appel-Wortel Muffins

    Appel-Wortel Muffins

    12keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Het gebruikte eiwit in dit recept houdt het vetgehalte laag. In de supermarkt zijn pakjes vloeibaar eiwit te koop, maar u kunt naar voorkeur natuurlijk ook verse eieren gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 170 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 320 gr bloem
    • 2 dessertlepels baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 dessertlepels kaneelpoeder
    • 1 dessertlepel zout
    • 225 gr wortels, fijn geraspt
    • 2 grote appels, geschild, geboord en in snippers
    • 3 dessertlepels vloeibaar eiwit
    • 300 ml appelstroop
    • 4 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom basterdsuiker, rietsuiker, bloem, soda bicarbonaat, bakpoeder, kaneel en zout mengen. Wortel en appel toevoegen en grondig mengen.
    3. In een kleine kom eiwit, appelstroop en olie opkloppe en door de droge ingrediënten roeren.
    4. Het beslag in de bakvorm lepelen.
    5. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De muffins gedurende 5 minuten laten afkoelen, dan uit de bakvorm halen en volledig laten afkoelen.

    Veganistische versie

    Je kunt dit gerecht veganistisch maken door 6 theelepels ei vervanger toe te voegen in plaats van het eiwit.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren