Pasta met asperges en garnalen

    Pasta met asperges en garnalen

    9keer bewaard
    50min


    426 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om garnalen te bereiden. Ze worden gesauteerd met asperges en champignons en vervolgens gemengd met eierpasta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr verse asperges
    • 1 pak (500 gr) eierpasta, bijv. tagliatelle
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 125 ml extra virgin olijfolie
    • 225g boter
    • 1 eetlepel citroensap
    • 500 gr middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 500 gr verse champignons, in dunne plakjes
    • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een kleine sauspan de asperges in voldoende water gaar koken of stomen. In stukjes snijden en apart zetten.
    2. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta volop kokend al dente koken. Goed afgieten.
    3. In een grote sauspan op matig laag vuur olijfolie verhitten en daarin de knoflook goudbruin sauteren.
    4. In een sauspan boter en citroensap verhitten tot de boter is gesmolten. De garnalen toevoegen en bakken tot deze roze zijn. Champignons en asperges toevoegen en bakken tot de champignons gaar zijn.
    5. Garnalen en groentemix door de pasta scheppen en Parmezaanse kaas erover strooien. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Pelouche
    van
    1

    Eenvoudig en snel maar erg lekker! - 19 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren