Lamssoep uit het Atlasgebergte

    Lamssoep uit het Atlasgebergte

    3keer bewaard
    3uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep, die meer op een stoofpot lijkt, is voedzaam genoeg om als maaltijd te eten, als je er wat lekker, knapperig brood bij serveert. De combinatie van lamsvlees, kruiden, citroen en de abrikozen geeft het de smaak van Noord Afrika.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr gehakte gedroogde abrikozen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 500 gr lamsgehakt
    • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 1 grote groene paprika, in reepjes
    • 500 gr tomaten, fijngehakt
    • 1 citroen
    • 300 ml water
    • 1 eetlepel suiker
    • versgemalen zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Laat de abrikozen minstens 2 uur in water wellen tot ze zacht zijn; uitlekken.
    2. Verhit de olijfolie in een grote, zware steelpan op middelmatig vuur. Roerbak hierin 1 minuut de knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder. Zet het vuur middelhoog, voeg het lamsvlees toe, roer en maak dat kleiner met een houten lepel tot het bruin is. Roer de uitgelekte abrikozen, selderij, groene paprika en tomaat erdoor.
    3. Gebruik een groente dunschiller om 5 tot 6 stukken van de schil van een citroen te raspen en voeg dit toe aan de soep samen met het sap van de citroen. Roer het water en suiker erdoorheen. Breng aan de kook, zet het vuur dan op middelmatig, dek af en laat een half uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren