Bakkersroom

    Bakkersroom

    37keer bewaard
    20min


    398 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassieke banketbakkersroom vaak gebruikt in bakkerijen en restaurants. Het kan gebruikt worden als vulling voor cakes, taarten of gebak. Roer er geklopte slagroom doorheen voor een luchtigere vulling.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 ml melk
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eidooiers
    • 1 ei
    • 4 eetlepels maïzena
    • 5 eetlepels suiker
    • 25 gr boter
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng in een zware sauspan de melk en 4 eetlepels suiker. Breng aan de kook op matig vuur.
    2. Roer met een garde in een middelgrote kom de eidooiers en ei door elkaar. Meng de resterende suiker met de maïzena; roer het dan door het ei tot het glad is. Als de melk begint te koken, schenk het dan voorzichtig en met een klein straaltje in het eimengsel, onder voortuderend roeren, zodat de eieren niet gaan koken. Doe het mengsel weer in de sauspan en breng aan de kook. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen of vastkleven aan de bodem.
    3. Als het mengsel begint te koken en dik te worden, haal dan van het vuur. Roer de boter en vanille erdoor, mix tot de boter helemaal is gesmolten. Schenk in een hittebestendig bakje en bedek het met huishoudfolie, direct op het oppervlak, zodat er geen vel ontstaat. Zet in de koelkast om koud te laten worden, alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ontspanjehier
    2

    Prima recept, uitleg beetje onduidelijk : eidooiers en ei moet zijn: alleen eidooiers. Maizena heb ik vervangen voor bloem. - 29 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren