Bananenfoster

    Bananenfoster

    73keer bewaard
    10min


    942 personen hebben dit gemaakt

    Dit ouderwetse dessert is absoluut verrukkelijk en eenvoudig te maken. Serveren met vanille roomijs van goede kwaliteit en u heeft een feestelijk nagerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr boter
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 3 1/2 eetlepel rum
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 3 bananen, gepeld, in lengterichting gesneden en vervolgens gehalveerd
    • 30 gr grofgehakte walnoten
    • 4 scheppen vanille roomijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Suiker, rum, vanille en kaneel toevoegen. Als het mengsel pruttelt banaan en walnoot toevoegen en in 1-2 minuten de banaan verhitten. Direct serveren met vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    MevrouwKookpret
    10

    Zeer lekker met overrijpe bananen. Wij hebben de rum vervangen door ammaretto. - 20 jul 2011

    MevrouwKookpret
    4

    Andere ingrediënten gebruikt. ammaretto ipv rum - 20 jul 2011

    van
    2

    Mjammmie ziet er Heerlijk uit..dit gaan we uitproberen met de kerst! - 22 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren